Telefoonnummer

0492 - 36 17 51

Email

padelgemert@fitland.nl

Openingstijden

Dagelijks open vanaf 08:30

Wat is Padel?

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk.

Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport.

De spelregels

Puntentelling

De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Opslag

Bij de opslag wijken de spelregels wel af van tennis. De opslag bij Padel dient namelijk onderhands gedaan te worden. Wanneer je serveert begin je de service aan de rechterkant van het veld. De bal mag éénmaal stuiteren op de grond. De bal mag gespeeld worden voor of na de stuit. Eventueel na contact met het glas of de omheining. De bal mag het glas of omheining niet raken voordat de bal de grond raakt.

In onderstaande video van KNLTB worden de spelregels nog een keer uitgelegd.

Ben jij er klaar voor?

Nu je de regels kent wil je natuurlijk meteen beginnen met het uitoefenen van je nieuwe favoriete racketsport. Je leert de sport het beste door het te spelen. Bij Fitland Mill hebben we 4 Indoor Padelbanen beschikbaar zodat je het hele jaar door kunt spelen. Daarnaast kunnen alle materialen gehuurd worden, heb je nog geen racket? Geen probleem, je kunt bij ons ook rackets huren en ballen kopen.

Reserveer direct een baan of boek een clinic van 2 uur om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen.